ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΛΕΡΟΥ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΛΕΡΟΥ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

OSPEDALE NAVALE Infermeria Autonoma Regia Marina

OSPEDALE NAVALE Infermeria Autonoma Regia Marina Il progetto dell'ospedale fu presentato nel 1935. Fu costruito dalla società italiana Impressa Urban. L'Ospedale venne denominato “Infermeria Autonoma Regia Marina”. Era un'infermeria autonoma della Regia Marina, con una capienza di 300 posti letto. Era gestito dalla comunità delle suore zelatrici del Sacro Cuore. L'ospedale ha servito i bisogni dell'intera isola. Nel primo semestre della sua attività, gennaio-giugno 1936, ricevette per consultazione 1.161 civili. Accanto all'ospedale fu costruita una piccola chiesa cattolica, con un campanile che ricorda le torri di Torre Littorio. Successivamente venne costruita la galleria dell'ospedale, con 150 posti letto e una sala operatoria. Nel 1943 l'ospedale fu distrutto da un bombardamento spietato e i servizi furono offerti nella tribuna. Il primario dell'ospedale era il tenente colonnello Salvatore Saitta, e il chirurgo era il maggiore Repetto, che operò incessantemente durante tutto il periodo dell'assedio aereo…..

ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Infermeria Autonoma Regia Marina

ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Infermeria Autonoma Regia Marina Τα σχέδια του νοσοκομείου παρουσιάστηκαν το 1935. Κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρεία Impressa Urban. Το Νοσοκομείο ονομάστηκε «Infermeria Autonoma Regia Marina». Ήταν αυτόνομο αναρρωτήριο του Ιταλικού Βασιλικού Ναυτικού, χωρητικότητας 300 κλινών. Διευθύνθηκε από την κοινότητα των ζηλωτών καλογραιών αδελφών της Ιερής Καρδιάς. Το νοσοκομείο εξυπηρετούσε τις ανάγκες όλου του νησιού. Στο πρώτο εξάμηνο της λειτουργίας του, Ιανουάριος – Ιούνιος 1936, δέχθηκε 1.161 πολίτες για παροχή ιατρικής φροντίδας. Δίπλα στο νοσοκομείο κατασκευάστηκε μια μικρή Καθολική Εκκλησία, με ένα καμπαναριό που μοιάζει με τους πύργους Torre Littorio. Αργότερα κατασκευάστηκε το καταφύγιο του νοσοκομείου με 150 κλίνες και χειρουργείο. Το 1943, το νοσοκομείο καταστράφηκε από ανελέητους βομβαρδισμούς και οι υπηρεσίες προσφέρονταν στο καταφύγιο. Ο Αντισυνταγματάρχης Salvatore Saitta ήταν ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου και ο χειρουργός ήταν ο ταγματάρχης Repetto, ο οποίος χειρουργούσε ασταμάτητα καθ' όλη τη διάρκεια των αεροπορικών βομβαρδισμών…..

"ΑΠΟΙΚΙΑ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ ΛΕΡΟΥ" - Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου

10 χρόνια μετά την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα (1947), με το από 18-3-1957 Βασιλικό Διάταγμα, που δημοσιεύεται στις 7-5-1957 στο ΦΕΚ 76/57 Τ. Α΄ ιδρύεται η «Αποικία Ψυχοπαθών Λέρου» σε κτίρια της Ιταλικής Ναυτικής Βάσης, στην τοποθεσία «Γωνιά» του Λακκιού. Ο οργανισμός, ο οποίος κυρώνεται με ΒΔ στις 11-12-1957 και δημοσιεύεται 2-1-1958 στο ΦΕΚ 1/58 Τ. Α΄, προβλέπει δύναμη 650 κλινών και 101 άτομα προσωπικό από τα οποία: 6 γιατροί, 16 αδελφές νοσοκόμες (!), και 20 άτομα φύλακες ασθενών! Με το Βασιλικό Διάταγμα της 10-2-1965, που δημοσιεύεται στις 25-2-1965 στο ΦΕΚ 30/1965 Τ. Α΄, τροποποιείται ο Οργανισμός της «Αποικίας Ψυχοπαθών Λέρου», μετονομάζεται σε «Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου» και προβλέπει 2.650 κλίνες και 625 άτομα προσωπικό από τα οποία : 33 γιατροί, 111 αδελφές νοσοκόμες (30 θέσεις προορίζονται για άνδρες νοσοκόμους) και 200 φύλακες ασθενών. Στο τέλος της δεκαετίας του 1960, η δύναμη ασθενών του ψυχιατρείου θα προσεγγίσει τους 2.400. Με το Προεδρικό Διάταγμα 874/16-11-1976 που δημοσιεύεται 30-11-1976 ΦΕΚ 318/76 Τ. Α΄ έχουμε τη συγχώνευση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου με το Γενικό Νοσοκομείο Λέρου (το οποίο είχε ιδρυθεί με το ΠΔ υπ’ αρ 444/18-6-1974, ΦΕΚ 174/25-6-1974 το οποίο είχε αντικαταστήσει το «Ασκληπιείο» που προϋπήρχε) με την ονομασία «Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου» (Κ.Θ.Λ.).

TRANSLATOR (ΒΟΗΘΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ)

14 Νοεμβρίου 2013

ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ - TYPHOON HAIYAN - LOGISTICAL NIGHTMARE



Κρίση στις Φιλιππίνες από την πρόσφατη φυσική καταστροφή – «Διαχειριστικός Εφιάλτης» / Medical Teams in Philippines Face 'Logistical Nightmare'

Robert Lowes

Ο Robert Lowes είναι δημοσιαγράφος του Medscape Medical News.

Είναι πρώην διευθύνων εκδότης του περιοδικού Medical Economics magazine και έχει συνεισφέρει σε πολυάριθμες εκδόσεις για θέματα που αφορούν τις υπηρεσίες παροχής φροντίιδας υγείας.




Σύμφωνα με τις δηλώσεις των Γιατρών χωρίς Σύνορα [Doctors Without Borders/Medecins Sans Frontieres (MSF)] 4 μέρες μετά το ξέσπασμα του τυφώνα Haiyan που έπληξε τα κεντρικά νησιά των Φιλιππίνων, οι ιατρικές ομάδες ανακούφισης θυμάτων καταστροφών ζουν ένα πραγματικό εφιάλτη στην διαχείρηση της κρίσης, καθώς προσπασθούν να φροντίσουν εκατοντάδες χιλιάδες επιζώντων.

Οι δρόμοι είναι μπλοκαρισμένοι από τα χαλάσματα, το αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την πόλη Tacloban – την πολή που κτυπήθηκε σκληρότερα – έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και η συνεχιζόμενη κακοκαιρία αναγκάζει τα αεροσκάφη να προσγειώνονται σε άλλα αεροδρόμια.

Οι υγειονομικές υποδομές έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς με τον ιατροτεχνολογικό τους εξοπλισμό να έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά που δεν άφησαν τίποτα στο πέρασμά τους.

Οι MFS καθώς και οι άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις που έχουν αναλάβει δράση αντιμετωπίζουν νεκρά επικοινωνιακά δίκτυα και την διακοπή πόσιμου νερού και ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι αρχές στις Φιλιππίνες αρχικά εκτίμησαν ότι ο ισχυρότατος τυφώνας, ο οποίος κτύπησε την Παρασκευή  8 Νοεμβρίου 2013, προκάλεσε τον θάνατο σε τουλάχιστον 10,000 άτομα, αλλά αργότερα ο εκτιμούμενος αριθμός κατέβηκε στις 2000 έως 2500.  Πόσοι περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από την παροχή ανακούφισης από την φυσική καταστροφή που θα δοθεί από άλλα κράτη και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ιατρικές ομάδες από το Βέλγιο, το Ισραήλ, την Νορβηγία, και την Ιαπωνία έχουν εγκαταστήσει υπαίθρια νοσοκομεία (field hospitals) με δικές τους παροχές ύδατος και ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας [World Health Organization (WHO)], ο οποίος συντονίζει όλες τις δράσεις που σχετίζονται με τα θέματα υγείας υπό το πρίσμα της επείγουσας απάντησης στην κρίση.

Περισσότερη βοήθεια είναι καθ’ οδόν από την Αυστραλία και την Γερμανία, ενώ πολλές άλλες χώρες, από το Βιετνάμ μέχρ την Ισπανία έχουν δηλώσει την αποστολή βοήθειας. Μεταγωγικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας κατευθύνονται για βοήθεια στα νησιά των Φιλιππίνων

Οι επιζήσαντες από τον τυφώνα βρίσκονται σε απελπιστική ανάγκη για πόσιμο νερό, τροφή, και καταφύγιο στέγασης. Και πάνω από όλα έχουν ποικίλες ιατρικές ανάγκες. Οι MSF δήλωσαν ότι αναμένεται να θεραπεύσουν πολλούς τραυματίες με κατάγματα και θλαστικά τραύματα. Είναι σημαντικό ο τραυματίες αυτοί να αντιμετωπισθούν έγκαιρα γα να αποφευχθούν επιπλοκές και μολύνσεις. Τα κατάγματα και τα θλαστικά τραύματα δεν συμβαίνουν μόνο την στιγμή της κατάρρευσης των κτιρίων αλλά και όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να επισκευάσουν τα σπίτια τους χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως σφυριά και αλυσοπρίονα.

Ταυτόχρονα οι ιατρικές ομάδες θα προσπαθήσουν να πάρουν προληπτικά μέτρα ή να μειώσουν την εμφάνιση επιδημιών διαφόρων λοιμωδών νοσημάτων όπως της λεπτοσπείρωσης και της λοιμώδους διάρροιας, νοσημάτων που χαρακτηριστικά μπορεί να μεταδοθούν από μολυσμένο νερό.

Άλλες ιατρικές ανάγκες αφορούν περισσότερο καταστάσεις ρουτίνας χωρίς βέβαια να υποβαθμίζεται η σημασία τους. Αυτό το μήνα υπολογίζεται ότι θα γεννηθούν 12,000 περίπου παιδιά στις περιοχές που πλήγηκαν από τον τυφώνα. Οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως διαβήτη και υπέρταση θα χρειασθούν την διατήρηση της φαρμακευτικής τους αγωγής.

Ένα άλλο φλέγον ζήτημα είναι αυτό των άθαφτων νεκρών. Το θέαμα που αντικρύζει κανείς με τα πολυάριθμα πτώματα των νεκρών ανθρώπων και την αποκρουστική οσμή της αποσύνθεσης είναι ένας φρικτός εφιάλτης.

Ο ενταφιασμός των νεκρών μετά από μια φυσική καταστροφή είναι πολύ σημαντικός, αλλά όχι για καθαρά ιατρικούς λόγους. Αντίθετα από αυτό που πολλοί πιστεύουν, τα πτώματα των νεκρών δεν αποτελούν την πηγή των ασθενειών. Δεν έχει καταγραφεί αποδεδειγμένα ποτέ ως τώρα το ξέσπασμα κάποιας επιδημίας μετά από φυσική καταστροφή που να οφείλεται στα άθαφτα πτώματα των νεκρών, σύμφωνα με τις επίσημες θέσεις του WHO.

Αυτοί που σκοτώνονται σε φυσικές καταστροφές γενικά είναι στην πλειοψηφία τους υγιή άτομα την ώρα του θανάτου τους και για τον λόγο αυτό είναι πολύ απίθανο να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης για άλλους ανθρώπους. Οι μικροοργανισμοί που ευθύνονται για την διαδικασία της αποσύνθεσης των πτωμάτων δεν είναι ικανοί να προκαλέσουν κάποια ασθένεια στους ζωντανούς.

Αυτό που θα καθορίσει αν μια επιδημία θα ξεσπάσει μετά από μια φυσική καταστροφή, δεν είναι τόσο ο χειρισμός των νεκρών όσο ο τρόπος χειρισμού των επιζώντων.

Ο πραγματικός κίνδυνος για εμφάνιση επιδημιών λοιμωδών νοσημάτων μετά από φυσικές καταστροφές προέρχεται από μη ασφαλές νερό και ακατάλληλη τροφή, από την έλλειψη υποδομών ατομικής υγιεινής και από τον συνωστισμό πολλών ανθρώπων σε κλειστούς χώρους. Ο κίνδυνος αυτός κορυφώνεται το χρονικό διάστημα μεταξύ της 10ης και της 30ης ημέρας από το συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να υποβάλλετε σχόλια χρησιμοποιώντας κόσμιες εκφράσεις σεβόμενοι πάντα την προσωπικότητα των άλλων.

Φόρμα Επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο καιρός στη Λέρο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

Ο σωστός τρόπος για να ζητήσετε την διάθεση ασθενοφόρου είναι ο ακόλουθος:
1) Καλέστε το νούμερο 166
2) Δώστε την ακριβή διεύθυνση του τόπου που βρίσκεται ο ασθενής ή ο τραυματίας
3) Πείτε στον τηλεφωνητή τον αριθμό τηλεφώνου απ’ όπου καλείτε
4) Πρέπει να μας πείτε αν ο ασθενής έχει χάσει τις αισθήσεις του ή αν δεν αναπνέει
5) Μην κλείνετε το τηλέφωνο πάνω στον πανικό σας.
6) Ο τηλεφωνητής ή ο γιατρός του ΕΚΑΒ θα σας ζητήσει άλλες χρήσιμες πληροφορίες και θα σας δώσει πολύτιμες συμβουλές για στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο κοντά σας.
7) Όταν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πόσα άτομα έχουν κτυπήσει και αν υπάρχουν πολύ βαριά τραυματισμένοι πριν στείλουμε το ασθενοφόρο στον τόπο του συμβάντος.
8) Είναι καλύτερα να καθυστερήσουμε μερικά λεπτά αλλά να έρθουμε με την πιο κατάλληλη βοήθεια κοντά σας, παρά να φθάσουμε γρήγορα χωρίς να μπορούμε να σας βοηθήσουμε σωστά.
9) Πολλές φορές πάνω στον πανικό μας υπερεκτιμούμε την βαρύτητα ενός τραυματισμού και κινητοποιούμε το ασθενοφόρο για “ψύλλου πήδημα”. Απαντήστε στις ερωτήσεις του γιατρού του ΤΕΠ ή του ΕΚΑΒ με ψυχραιμία και μην στερήσετε, λόγω του πανικού σας, το ασθενοφόρο από κάποιον άλλο συνάνθρωπο μας που πραγματικά κινδυνεύει και το χρειάζεται άμεσα. Το ασθενοφόρο δεν είναι “οριζόντιο” ταξί.
10) Ο γιατρός του ΤΕΠ θα σας συμβουλέψει για το πώς πρέπει να μεταφερθεί ένας ασθενής αν δεν είναι απαραίτητη η μεταφορά του με ασθενοφόρο.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΠ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΠ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΠ

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου μας με το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό είναι στην διάθεση σας για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επείγουσες καταστάσεις και σε απειλητικά για την ζωή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν αιφνίδια και απρόβλεπτα.
Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται και η δική σας βοήθεια.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε ούτως ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωστά και αποτελεσματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το Τμήμα μας.

Όταν φθάσετε στο ΤΕΠ πρέπει να γνωρίζετε ότι εξετάζονται κατά άμεση προτεραιότητα τα πιο βαριά περιστατικά και δεν κρατιέται σειρά προτεραιότητας.
Για τον λόγο αυτό μην έρχεσθε στο ΤΕΠ για να γράψετε μια συνταγή φαρμάκων ή για να μετρήσετε απλώς την πίεση σας ή για αλλαγές επιδεσμικού υλικού σε τραύματα.
Αυτά μπορούν να γίνουν στο Κέντρο Υγείας και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των διαφόρων κλινικών του Νοσοκομείου μας στις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι το ΤΕΠ δεν είναι ο καλύτερος τόπος για την παρακολούθηση χρόνιων νοσημάτων.
Το ΤΕΠ είναι για να αντιμετωπίζει άμεσα προβλήματα που προκύπτουν αιφνίδια και μπορεί να είναι απειλητικά για την ζωή του ασθενούς ή του τραυματία.
Κατά την διάρκεια αντιμετώπισης οξέων περιστατικών οι συγγενείς του ασθενούς δεν μπορούν να συνωστίζονται στους χώρους εξέτασης του ΤΕΠ γιατί δυσκολεύουν την δουλειά των γιατρών και των νοσηλευτών που χρειάζονται άνεση χώρου και λιγότερη συναισθηματική φόρτιση για να είναι πιο αποτελεσματικοί.
Με την δική σας κατανόηση και συνεργασία μας βοηθάτε να σας βοηθήσουμε καλύτερα, γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

Vaccine Induced Thrombotic Thrombocytopenia (VITT) Management Algorithm

PORT-A-CATH

COVID-19 Vaccine Development

Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ....

Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ....
ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Donning and Doffing of PPE

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ACLS 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ACLS 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΡΑΔΥΚΑΡΔΙΑΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΡΑΔΥΚΑΡΔΙΑΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑΣ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑΣ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ BLS & AED 2010 EEKAA - ERC

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ BLS & AED 2010 EEKAA - ERC

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΝΙΓΜΟΝΗΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΝΙΓΜΟΝΗΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟΓΝΟ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟΓΝΟ 2010 (EEKAA - ERC)

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ
Εάν δεν έχεις αποτύχει ποτέ, τότε δεν έχεις ποτέ πραγματικά αγωνιστεί για κάτι καινούργιο. (Αφιερώνεται σε όλους τους γιατρούς που πιστεύουν στην αξία της Επείγουσας Ιατρικής και παλεύουν για την δημιουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών αλλά βρίσκουν τις πόρτες κλειστές......)