ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΛΕΡΟΥ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΛΕΡΟΥ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΕΛΛΑΣ - GREECE (HELLAS)

ΕΛΛΑΣ - GREECE (HELLAS)

TRANSLATOR (ΒΟΗΘΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ)

07 Μαρτίου 2012

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ (ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ)

Επίδραση της Κοινωνικοοικονομικής Κατάστασης στην Υγεία των Γυναικών

Ορισμός της Κοινωνικοοικονομικής Κατάστασης

Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που προσδιορίζεται από τον συνδυασμό επί μέρους παραμέτρων όπως της μόρφωσης, του εισοδήματος, και του επαγγέλματος ενός ατόμου ή μιας ομάδας ατόμων. Χαρακτηρίζει την κοινωνική θέση ή την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκει το άτομο.

Εάν εξετασθεί από την σκοπιά του ταξικού διαχωρισμού της κοινωνίας τότε παράμετροι όπως τα προνόμια, η δύναμη και ο έλεγχος επισημαίνονται με έμφαση.

Επιπρόσθετα αν η κοινωνικοοικονομική κατάσταση εξετασθεί ω; διαβαθμισμένη παράμετρος, τότε φανερώνει ανισότητες στην πρόσβαση και στην διανομή των διαθέσιμων πόρων μέσα σε μια κοινωνία.

Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση σχετίζεται με όλο το φάσμα των κοινωνικών επιστημών συμπεριλαμβανομένων της έρευνας, της εκπαίδευσης και της διαμόρφωσης πολιτικής.

Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση επηρεάζει τον καθένα

Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση επηρεάζει συνολικά την λειτουργία του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένων της ανάπτυξης καθ' όλη την διάρκεια της ζωής, της σωματικής και της ψυχικής υγείας του ανθρώπου.

Η διαφορετικότητα της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης που συμπεριλαμβάνει τις ανισότητες στην διανομή του πλούτου, του εισοδήματος, και της πρόσβασης στους διαθέσιμους πόρους, επηρεάζει τον καθένα μας.

Όμως οι γυναίκες είναι εκείνες που υπερεκπροσωπούνται ανάμεσα σε όσους ζουν μέσα στη φτώχεια.

Οι γυναίκες συχνότερα επιφορτίζονται με την ανατροφή των παιδιών και ολοένα συχνότερα καλούνται να το κάνουν μόνες τους (μονογονικές οικογένειες).

Αυτό το γεγονός αποτελεί μια από τις πολλές αιτίες που η κοινωνικοοικονομική κατάσταση των γυναικών καθίσταται πολύ σημαντικός παράγοντας για την ευημερία των μελλοντικών γενεών.

Όλοι μπορούμε να ωφεληθούμε από την αυξημένη επικέντρωση της προσοχής μας στις θεμελιώδεις αιτίες της δημιουργίας των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων και να ενώσουμε τις δυνάμεις στην ανατροπή αυτής της κατάστασης μειώνοντας το βαθύ χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις κοινωνικοοικονομικές τάξεις όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς.

Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση επηρεάζει την ζωή των γυναικών

Μελέτες που έχουν διεξαχθεί έχουν δείξει ότι η κοινωνικοοικονομική κατάσταση είναι καθοριστικός παράγοντας στην ποιότητα της ζωής των γυναικών με αποτέλεσμα να επηρεάζει τις ζωές των παιδιών και των οικογενειών τους.

Οι ανισότητες στην διανομή του πλούτου και στην ποιότητα ζωής ανάμεσα στις γυναίκες υπάρχουν προ πολλού όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η χαμηλή κοινωνικοοικονομική κατάσταση ανάμεσα στις γυναίκες και τα σχετιζόμενα με αυτήν χαρακτηριστικά όπως η φτώχεια, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, και η φτωχή κατάσταση υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους, σε τελική ανάλυση επηρεάζουν την κονωνία μας στο σύνολο της. Οι επιστήμονες στους κλάδους των κοινωνικών επιστημών και των επιστημών συμπεριφοράς κατέχουν τα απαιτούμενα εργαλεία για την μελέτη των προβλημάτων αυτών και μπορούν να διαμορφώσουν  στρατηγικές που θα μπορούσαν να εξαλείψουν αυτές τις ανισότητες τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Εισόδημα και δυνατότητα απόκτησης εισοδήματος

Τόσο κατά το παρελθόν όσο και τώρα στις ΗΠΑ, οι άνδρες αμείβονται περισσότερο από τις γυναίκες, ακόμα και όταν έχουν το ίδιο επίπεδο εκπαίδευσης και ασκούν το ίδιο επάγγελμα.

Η μείωση του εισοδήματος σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης για την γυανίκα αλλά και η αυξημένη ευθύνη που επωμίζεται η γυναίκα για την ανατροφή των παιδιών την τοποθετούν σε μειονεκτική θέση από την πλευρά της οικονομίας.

·        Σύμφωνα με τα ευρήματα της Έρευνας της Αμερικάνικης Κοινωνίας (American Community Survey – ACS), το 2006, οι μισθοί των γυναικών ήταν στο 77,3% των μισθών των ανδρών. Μάλιστα σε μερικές πολιτείες το εισόδημα των γυναικών ήταν το 66% του εισοδήματος των ανδρών, σύμφωνα με τα δεσομένα του Γραφείου Στατιστικής των ΗΠΑ (U.S. Census Bureau, 2006).

·        Επίσης διαπιστώθηκε ότι μεταξύ ατόμων που κατείχαν κάποιο πτυχίο ή τίτλο επαγγελματικών σπουδών, κατά μέσο όρο, οι γυναίκες ελάμβαναν περίπου το 66,4% της αμοιβής των ανδρών. (U.S. Census Bureau – 2006).

·        Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες βγάζουν λιγότερα λεφτά εντούτοις αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό μονογονικών οικογενειών και επωμίζονται την ευθύνη της ανατροφής των παιδιών έχοντας στην διάθεση τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους. Το 2006, στις ΗΠΑ η αναλογία των αρχηγών στα νοικοκυριά ήταν 14.000.000 γυναίκες έναντι 5.000.000 ανδρών (U.S. Census Bureau, 2006).

·        Περίπου το 18% των παιδιών στις ΗΠΑ ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (U.S. Census Bureau, 2006).

·        Οι γυναίκες με τους λιγότερους οικονομικούς πόρους είναι λιγότερο πιθανό να συνάψουν γάμο και έτσι να επωφεληθούν από την διπλή εισροή ή την αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος λόγω της συνεισφοράς του συζύγου τους.

Ψυχική Υγεία

Ολοένα και περισσότερες ενδείξεις υποστηρίζουν την αιτιολογική σύνδεση μεταξύ χαμηλής κοινωνικοοικονομικής κατάστασης και αρνητικών επιπτώσεων στην ψυχική υγεία των γυναικών.

·        Παρόλο που οι γυναίκες υποφέρουν συχνότερα από κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές, το γεγονός της διαβίωσης κάτω από το όριο της φτώχειας είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους προγνωστικούς δείκτες για την εμφάνιση κατάθλιψης και άλλων διαταραχών της ψυχικής υγείας (Groh, 2007).

·        Η σύνδεση μεταξύ κατάθλιψης και χαμηλού εισοδήματος στις γυναίκες μπορεί να δικαιολογηθεί από το αυξημένο άγχος που νοιώθουν οι γυναίκες που ζούν στη φτώχεια και με ελάχιστη κοινωνική-προνοιακή υποστήριξη που συχνά συνυπάρχει στις γυανίκες με χαμηλή κοινωνικοοικονομική κατάσταση (Bell & Doucet, 2003).

·        Η χαμηλή κοινωνικοοικονομική κατάσταση και η αποστέρηση υλικών αγαθών έχει επίσης συσχειτισθεί με την παρουσία κατάθλιψης ανάμεσα σε έγκυες γυναίκες (Stewart, Dean, Gregorrich, Brawarsky, & Hass, 2007).

·        Παρά το γεγονός ότι η πραγματική συχνότητα κακοποίησης της γυναίκας είναι παρόμοια ανάμεσα σε γυναίκες υψηλής και χαμηλής κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, εντούτοις οι γυναίκες με χαμηλή κοινωνικοοικονομική κατάσταση διατρέχουν περισσότερο συχνά τον κίνδυνο να υποστούν κακοποίηση σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας (Colten & Allard, 1997). Περιορισμοί στην κοινωνικοοικονομική υποστήριξη μπορεί αν οδηγήσουν μια γυναίκα να επιστρέψει σε μια προβληματική σχέση μόνο και μόνο γιατί δεν μπορεί από μόνη της να εξασφαλίσει την στοιχειώδη επιβίωση (Gondolf & Fisher, 1988).

Σωματική Υγεία

Η έρευνα που διεξάγεται στο θέμα της υγείας των γυανικών συνεχώς συνδέει την χαμηλή κοινωνικοοικονομική κατάσταση με ποικίλες αρνητικές επιπτώσεις τόσο στις ίδιες τις γυναίκες όσο και στα παιδιά τους.

·        Τα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού δείχνουν ότι οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού έχουν αυξημένες πιθανότητες κατά 11% να πεθάνουν εάν διαβιούν σε συνθήκες χαμηλής κοινωνικοοικονομικής κατάστασης (Du, Fang, & Meyer, 2008).

·        Γυναίκες ηλικίας 40 – 64 ετών με χαμηλό εισόδημα που δεν έχουν ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης υποβάλλονται πολύ σπάνια σε προσυμπτωματικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου λόγω καρκίνου μαστού (Sabatino et al., 2008).

·        Η θνητότητα γυναικών με στεφανιαία νόσο φαίνεται ότι σχετίζεται άμεσα με την χαμηλή κοινωνικοοικονομική κατάσταση (Hemingway, 2007).

·        Έγκυες γυναίκες με χαμηλό εισόδημα υποβάλλονται λιγότερο συχνά σε προγεννητικό έλεγχο, βιώνουν περισσότερο άγχος και είναι πολύ πιθανότερο να γεννήσουν πρόωρα μωρά (Adler, 2006).

·        Έγκυες γυναίκες με χαμηλό εισόδημα είναι πολύ πιθανότερο να εμφανίσουν αναιμία μετά την γέννηση του μωρού τους(Bodnar, Scanlon, Freedman, Siega-Ritz, & Cogswell, 2001), κατάσταση που σχετίζεται με την εμφάνιση κατάθλιψης και διαταραγμένης νοητικής λειτουργίας (Beard et al., 2005).

Ποιότητα Ζωής

Οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι η κοινωνικοοικονομική κατάσταση επηρεάζει συνολικά την γενικκή κατάσταση και την ποιότητα ζωής των γυναικών.

·        Για γυναίκες ηλικίας 20 – 45 ετών, η χαμηλή κοινωνικοοικονομική κατάσταση έχει βρεθεί ότι σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα ενεργητικότητας και λιγότερο ενδιαφέρον για τον έλεγχο του σωματικού βάρους. Επιπλέον μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η οικονομική ανέχεια, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης πρόσληψης υγιεινών τροφών, μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη παχυσαρκίας στις γυναίκες (Jeffrey & French, 1996).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να υποβάλλετε σχόλια χρησιμοποιώντας κόσμιες εκφράσεις σεβόμενοι πάντα την προσωπικότητα των άλλων.

Φόρμα Επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο καιρός στη Λέρο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

Ο σωστός τρόπος για να ζητήσετε την διάθεση ασθενοφόρου είναι ο ακόλουθος:
1) Καλέστε το νούμερο 166
2) Δώστε την ακριβή διεύθυνση του τόπου που βρίσκεται ο ασθενής ή ο τραυματίας
3) Πείτε στον τηλεφωνητή τον αριθμό τηλεφώνου απ’ όπου καλείτε
4) Πρέπει να μας πείτε αν ο ασθενής έχει χάσει τις αισθήσεις του ή αν δεν αναπνέει
5) Μην κλείνετε το τηλέφωνο πάνω στον πανικό σας.
6) Ο τηλεφωνητής ή ο γιατρός του ΕΚΑΒ θα σας ζητήσει άλλες χρήσιμες πληροφορίες και θα σας δώσει πολύτιμες συμβουλές για στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο κοντά σας.
7) Όταν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πόσα άτομα έχουν κτυπήσει και αν υπάρχουν πολύ βαριά τραυματισμένοι πριν στείλουμε το ασθενοφόρο στον τόπο του συμβάντος.
8) Είναι καλύτερα να καθυστερήσουμε μερικά λεπτά αλλά να έρθουμε με την πιο κατάλληλη βοήθεια κοντά σας, παρά να φθάσουμε γρήγορα χωρίς να μπορούμε να σας βοηθήσουμε σωστά.
9) Πολλές φορές πάνω στον πανικό μας υπερεκτιμούμε την βαρύτητα ενός τραυματισμού και κινητοποιούμε το ασθενοφόρο για “ψύλλου πήδημα”. Απαντήστε στις ερωτήσεις του γιατρού του ΤΕΠ ή του ΕΚΑΒ με ψυχραιμία και μην στερήσετε, λόγω του πανικού σας, το ασθενοφόρο από κάποιον άλλο συνάνθρωπο μας που πραγματικά κινδυνεύει και το χρειάζεται άμεσα. Το ασθενοφόρο δεν είναι “οριζόντιο” ταξί.
10) Ο γιατρός του ΤΕΠ θα σας συμβουλέψει για το πώς πρέπει να μεταφερθεί ένας ασθενής αν δεν είναι απαραίτητη η μεταφορά του με ασθενοφόρο.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΠ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΠ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΠ

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου μας με το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό είναι στην διάθεση σας για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επείγουσες καταστάσεις και σε απειλητικά για την ζωή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν αιφνίδια και απρόβλεπτα.
Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται και η δική σας βοήθεια.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε ούτως ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωστά και αποτελεσματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το Τμήμα μας.

Όταν φθάσετε στο ΤΕΠ πρέπει να γνωρίζετε ότι εξετάζονται κατά άμεση προτεραιότητα τα πιο βαριά περιστατικά και δεν κρατιέται σειρά προτεραιότητας.
Για τον λόγο αυτό μην έρχεσθε στο ΤΕΠ για να γράψετε μια συνταγή φαρμάκων ή για να μετρήσετε απλώς την πίεση σας ή για αλλαγές επιδεσμικού υλικού σε τραύματα.
Αυτά μπορούν να γίνουν στο Κέντρο Υγείας και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των διαφόρων κλινικών του Νοσοκομείου μας στις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι το ΤΕΠ δεν είναι ο καλύτερος τόπος για την παρακολούθηση χρόνιων νοσημάτων.
Το ΤΕΠ είναι για να αντιμετωπίζει άμεσα προβλήματα που προκύπτουν αιφνίδια και μπορεί να είναι απειλητικά για την ζωή του ασθενούς ή του τραυματία.
Κατά την διάρκεια αντιμετώπισης οξέων περιστατικών οι συγγενείς του ασθενούς δεν μπορούν να συνωστίζονται στους χώρους εξέτασης του ΤΕΠ γιατί δυσκολεύουν την δουλειά των γιατρών και των νοσηλευτών που χρειάζονται άνεση χώρου και λιγότερη συναισθηματική φόρτιση για να είναι πιο αποτελεσματικοί.
Με την δική σας κατανόηση και συνεργασία μας βοηθάτε να σας βοηθήσουμε καλύτερα, γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

Vaccine Induced Thrombotic Thrombocytopenia (VITT) Management Algorithm

PORT-A-CATH

COVID-19 Vaccine Development

Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ....

Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ....
ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Donning and Doffing of PPE

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ACLS 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ACLS 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΡΑΔΥΚΑΡΔΙΑΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΡΑΔΥΚΑΡΔΙΑΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑΣ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑΣ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ BLS & AED 2010 EEKAA - ERC

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ BLS & AED 2010 EEKAA - ERC

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΝΙΓΜΟΝΗΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΝΙΓΜΟΝΗΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟΓΝΟ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟΓΝΟ 2010 (EEKAA - ERC)

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ
Εάν δεν έχεις αποτύχει ποτέ, τότε δεν έχεις ποτέ πραγματικά αγωνιστεί για κάτι καινούργιο. (Αφιερώνεται σε όλους τους γιατρούς που πιστεύουν στην αξία της Επείγουσας Ιατρικής και παλεύουν για την δημιουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών αλλά βρίσκουν τις πόρτες κλειστές......)