ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΛΕΡΟΥ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΛΕΡΟΥ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

OSPEDALE NAVALE Infermeria Autonoma Regia Marina

OSPEDALE NAVALE Infermeria Autonoma Regia Marina Il progetto dell'ospedale fu presentato nel 1935. Fu costruito dalla società italiana Impressa Urban. L'Ospedale venne denominato “Infermeria Autonoma Regia Marina”. Era un'infermeria autonoma della Regia Marina, con una capienza di 300 posti letto. Era gestito dalla comunità delle suore zelatrici del Sacro Cuore. L'ospedale ha servito i bisogni dell'intera isola. Nel primo semestre della sua attività, gennaio-giugno 1936, ricevette per consultazione 1.161 civili. Accanto all'ospedale fu costruita una piccola chiesa cattolica, con un campanile che ricorda le torri di Torre Littorio. Successivamente venne costruita la galleria dell'ospedale, con 150 posti letto e una sala operatoria. Nel 1943 l'ospedale fu distrutto da un bombardamento spietato e i servizi furono offerti nella tribuna. Il primario dell'ospedale era il tenente colonnello Salvatore Saitta, e il chirurgo era il maggiore Repetto, che operò incessantemente durante tutto il periodo dell'assedio aereo…..

ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Infermeria Autonoma Regia Marina

ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Infermeria Autonoma Regia Marina Τα σχέδια του νοσοκομείου παρουσιάστηκαν το 1935. Κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρεία Impressa Urban. Το Νοσοκομείο ονομάστηκε «Infermeria Autonoma Regia Marina». Ήταν αυτόνομο αναρρωτήριο του Ιταλικού Βασιλικού Ναυτικού, χωρητικότητας 300 κλινών. Διευθύνθηκε από την κοινότητα των ζηλωτών καλογραιών αδελφών της Ιερής Καρδιάς. Το νοσοκομείο εξυπηρετούσε τις ανάγκες όλου του νησιού. Στο πρώτο εξάμηνο της λειτουργίας του, Ιανουάριος – Ιούνιος 1936, δέχθηκε 1.161 πολίτες για παροχή ιατρικής φροντίδας. Δίπλα στο νοσοκομείο κατασκευάστηκε μια μικρή Καθολική Εκκλησία, με ένα καμπαναριό που μοιάζει με τους πύργους Torre Littorio. Αργότερα κατασκευάστηκε το καταφύγιο του νοσοκομείου με 150 κλίνες και χειρουργείο. Το 1943, το νοσοκομείο καταστράφηκε από ανελέητους βομβαρδισμούς και οι υπηρεσίες προσφέρονταν στο καταφύγιο. Ο Αντισυνταγματάρχης Salvatore Saitta ήταν ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου και ο χειρουργός ήταν ο ταγματάρχης Repetto, ο οποίος χειρουργούσε ασταμάτητα καθ' όλη τη διάρκεια των αεροπορικών βομβαρδισμών…..

"ΑΠΟΙΚΙΑ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ ΛΕΡΟΥ" - Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου

10 χρόνια μετά την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα (1947), με το από 18-3-1957 Βασιλικό Διάταγμα, που δημοσιεύεται στις 7-5-1957 στο ΦΕΚ 76/57 Τ. Α΄ ιδρύεται η «Αποικία Ψυχοπαθών Λέρου» σε κτίρια της Ιταλικής Ναυτικής Βάσης, στην τοποθεσία «Γωνιά» του Λακκιού. Ο οργανισμός, ο οποίος κυρώνεται με ΒΔ στις 11-12-1957 και δημοσιεύεται 2-1-1958 στο ΦΕΚ 1/58 Τ. Α΄, προβλέπει δύναμη 650 κλινών και 101 άτομα προσωπικό από τα οποία: 6 γιατροί, 16 αδελφές νοσοκόμες (!), και 20 άτομα φύλακες ασθενών! Με το Βασιλικό Διάταγμα της 10-2-1965, που δημοσιεύεται στις 25-2-1965 στο ΦΕΚ 30/1965 Τ. Α΄, τροποποιείται ο Οργανισμός της «Αποικίας Ψυχοπαθών Λέρου», μετονομάζεται σε «Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου» και προβλέπει 2.650 κλίνες και 625 άτομα προσωπικό από τα οποία : 33 γιατροί, 111 αδελφές νοσοκόμες (30 θέσεις προορίζονται για άνδρες νοσοκόμους) και 200 φύλακες ασθενών. Στο τέλος της δεκαετίας του 1960, η δύναμη ασθενών του ψυχιατρείου θα προσεγγίσει τους 2.400. Με το Προεδρικό Διάταγμα 874/16-11-1976 που δημοσιεύεται 30-11-1976 ΦΕΚ 318/76 Τ. Α΄ έχουμε τη συγχώνευση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου με το Γενικό Νοσοκομείο Λέρου (το οποίο είχε ιδρυθεί με το ΠΔ υπ’ αρ 444/18-6-1974, ΦΕΚ 174/25-6-1974 το οποίο είχε αντικαταστήσει το «Ασκληπιείο» που προϋπήρχε) με την ονομασία «Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου» (Κ.Θ.Λ.).

TRANSLATOR (ΒΟΗΘΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ)

20 Απριλίου 2013

Boston Marathon Bombing

Εκρήξεις Βομβών στον Μαραθώνιο της Βοστώνης των ΗΠΑ: από τους 176 Τραυματίες πολλοί βρίσκονται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.

Η διπλή έκρηξη (δίδυμες εκρήξεις – twin blasts) των βομβών στον Μαραθώνιο της Βοστώνης των ΗΠΑ, που τώρα ερευνάται επίσημα ως τρομοκρατική ενέργεια, σκότωσε 3 άτομα και έστειλε 176 τραυματίες στα νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με την αναφορά του Αστυνομικού Τμήματος της Βοστώνης (Boston Police Department).
Οι βόμβες που τοποθετήθηκαν περιγράφηκαν ως αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί (Improvised Explosive Devices – IEDs) που φτιάχτηκαν με την συναρμολόγηση χυτρών ταχύτητας (metal pressure cookers) με γόμωση εκρηκτικής ύλης και μεταλλικών σφαιριδίων και καρφιών.
Σε συνέντευξη τύπου ο καθηγητής κ. Γεώργιος Βέλμαχος Συντονιστής Διευθυντής Τομέα Τραύματος – Επείγουσας Χειρουργικής και Χειρουργικής Εντατικής Θεραπείας, αναφέρει τα πιο σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης (Massachusetts General Hospital – “Mass’ General”). [(George Velmachos MD, PhD, Division Chief of Trauma – Emergency Surgery and Surgical Critical Care)].
Ο κ. Βέλμαχος ανέφερε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες που αντιμετωπίσθηκαν στο νοσοκομείο του είχαν υποστεί τραυματισμούς στα κάτω άκρα και σε 4 από αυτούς εφαρμόσθηκε επέμβαση ακρωτηριασμού. Σε αυτές τις 4 περιπτώσεις οι τραυματισμοί ήταν τόσο σοβαροί που η επέμβαση ακρωτηριασμού είχε σχεδόν προαποφασισθεί.


Ακρωτηριασμός: «Ολοκληρώσαμε αυτό που προκάλεσε η έκρηξη»Άλλα θύματα υπέστησαν ακρωτηριασμό και έχασαν τα μέλη τους στον τόπο του συμβάντος.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama εξήρε τον ηρωισμό πολλών απλών ανθρώπων που έτρεξαν να συνδράμουν τους τραυματίες στον τόπο του συμβάντος αλλά και τις πολύτιμες υπηρεσίες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού των «καλύτερων νοσοκομείων του κόσμου» που εξακολουθούν να φροντίζουν και να θεραπεύουν αυτούς τους τραυματίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί φοιτητές των Ιατρικών Σχολών της περιοχής έσπευσαν στα νοσοκομεία εθελοντικά για να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν.

Η πολυπλοκότητα των τραυμάτων από έκρηξη
Κατά την πρώτη φάση μετά το συμβάν το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης υποδέχθηκε και αντιμετώπισε 31 τραυματίες, 10 εκ των οποίων έλαβαν εξιτήριο από το ΤΕΠ. Η πλειονότητα των τραυματιών εκτιμήθηκε και αντιμετωπίσθηκε από την Ομάδα Τραύματος του νοσοκομείου η οποία απετέλεσε τον πυρήνα του συστήματος της αντιμετώπισης. 
Η προσπάθεια της ομάδας ενισχύθηκε και από ιατρούς άλλων χειρουργικών ειδικοτήτων όπως θωρακοχειρουργών, ορθοπεδικών, νευροχειρουργών, αγγειοχειρουργών και πλαστικών χειρουργών αλλά και άλλων επαγγελματιών υγείας όπως ψυχιάτρων με ειδίκευση στην υποστήριξη θυμάτων μαζικών καταστροφών και ιατρών φυσικής αποκατάστασης.

Ο κ. Βέλμαχος σχολίασε το πόσο τυχεροί είναι όσοι εργάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε στην διάθεση μας μια στρατιά από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που είναι πάντα έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανάλογα με τον τύπο του κάθε τραυματισμού». Το νοσοκομείο του, όπως επίσης και άλλα νοσοκομεία στις ΗΠΑ, έχουν εκπαιδεύσει και δοκιμάσει το προσωπικό τους με κατάρτιση ασκήσεων ετοιμότητας (Disaster Drills), ώστε να είναι προετοιμασμένο για την αντιμετώπιση πολλαπλών θυμάτων από βομβιστικές επιθέσεις.
Ο καθοριστικός παράγοντας στην ετοιμότητα αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών βρίσκεται στην κατανόηση της πολυπλοκότητας της παθοφυσιολογίας που διέπει τους τραυματισμούς από εκρήξεις. 
Από την στιγμή που γίνεται αντιληπτό με ποιο τρόπο το ωστικό κύμα της έκρηξης ασκεί τα καταστροφικά του αποτελέσματα πάνω στο ανθρώπινο σώμα, τότε γίνεται ευκολότερα ο έλεγχος για τον εντοπισμό των βλαβών στα σώματα των θυμάτων από βομβιστικές εκρήξεις.

Τα εκρηκτικά υψηλής τάξης (high-order explosives), παράγουν ωστικά κύματα τα οποία προκαλούν τραυματισμούς σε κοίλα όργανα που περιέχουν αέρα, όπως οι πνεύμονες, τα έντερα, και τα ώτα. Το ωστικό κύμα μπορεί να προκαλέσει ακόμη και διάσειση.
Τα θύματα από την βομβιστική ενέργεια στον Μαραθώνιο της Βοστώνης δεν είχαν τέτοιους τραυματισμούς γιατί οι 2 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν ήταν αυτής της τάξης.
Αλλά και τα εκρηκτικά χαμηλής τάξης (low-order explosives), παράγουν υπερθερμασμένη ριπή αέρα (θερμό ωστικό κύμα) που μπορεί να εκτινάξει ανθρώπους πάνω σε αυτοκίνητα ή τοίχους. Αυτό το θερμό ωστικό κύμα μπορεί να προκαλέσει και εγκαύματα μέχρι και 3ου βαθμού. Τα περισσότερα θύματα που αντιμετωπίσθηκαν στον Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης έφεραν τέτοια εγκαύματα κυρίως στα κάτω άκρα.
Επιπρόσθετα, κομμάτια από τις βόμβες και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα που εκτοξεύονται κατά την έκρηξη μπορούν να κατατρυπήσουν το σώμα και προκαλούν ιδιαίτερα καταστροφικούς τραυματισμούς.
Μερικοί τραυματίες φέρουν μόνο μερικά ενσφηνωμένα στο σώμα τους μεταλλικά αντικείμενα ενώ σε άλλους υπάρχουν δεκάδες τέτοια αντικείμενα.
Όπως ανέφερε ο κ. Βέλμαχος δεν χρειάζεται να αφαιρούνται όλα αυτά τα αντικείμενα από το σώμα, μιας και η πρωταρχική φροντίδα είναι η διάσωση της ζωής του τραυματία. Μερικά από αυτά τα αντικείμενα μπορούν να αφαιρεθούν σε δεύτερο χρόνο ενώ μερικά μπορεί να παραμείνουν ενσφηνωμένα μέσα στο σώμα των τραυματιών εφ’ όρου ζωής.
Υπήρξαν και δραματικές παρουσιάσεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου μερικοί τραυματίες έφθασαν με το πόδι τους περιφερικά να αποτελεί μια άμορφη μάζα που συγκρατιόταν κεντρικά με μια στενή λωρίδα δέρματος και μαλακών μορίων.
Μερικοί ασθενείς έφθασαν στο ΤΕΠ οριακά ζωντανοί, όλοι όμως επέζησαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να υποβάλλετε σχόλια χρησιμοποιώντας κόσμιες εκφράσεις σεβόμενοι πάντα την προσωπικότητα των άλλων.

Φόρμα Επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο καιρός στη Λέρο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

Ο σωστός τρόπος για να ζητήσετε την διάθεση ασθενοφόρου είναι ο ακόλουθος:
1) Καλέστε το νούμερο 166
2) Δώστε την ακριβή διεύθυνση του τόπου που βρίσκεται ο ασθενής ή ο τραυματίας
3) Πείτε στον τηλεφωνητή τον αριθμό τηλεφώνου απ’ όπου καλείτε
4) Πρέπει να μας πείτε αν ο ασθενής έχει χάσει τις αισθήσεις του ή αν δεν αναπνέει
5) Μην κλείνετε το τηλέφωνο πάνω στον πανικό σας.
6) Ο τηλεφωνητής ή ο γιατρός του ΕΚΑΒ θα σας ζητήσει άλλες χρήσιμες πληροφορίες και θα σας δώσει πολύτιμες συμβουλές για στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο κοντά σας.
7) Όταν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πόσα άτομα έχουν κτυπήσει και αν υπάρχουν πολύ βαριά τραυματισμένοι πριν στείλουμε το ασθενοφόρο στον τόπο του συμβάντος.
8) Είναι καλύτερα να καθυστερήσουμε μερικά λεπτά αλλά να έρθουμε με την πιο κατάλληλη βοήθεια κοντά σας, παρά να φθάσουμε γρήγορα χωρίς να μπορούμε να σας βοηθήσουμε σωστά.
9) Πολλές φορές πάνω στον πανικό μας υπερεκτιμούμε την βαρύτητα ενός τραυματισμού και κινητοποιούμε το ασθενοφόρο για “ψύλλου πήδημα”. Απαντήστε στις ερωτήσεις του γιατρού του ΤΕΠ ή του ΕΚΑΒ με ψυχραιμία και μην στερήσετε, λόγω του πανικού σας, το ασθενοφόρο από κάποιον άλλο συνάνθρωπο μας που πραγματικά κινδυνεύει και το χρειάζεται άμεσα. Το ασθενοφόρο δεν είναι “οριζόντιο” ταξί.
10) Ο γιατρός του ΤΕΠ θα σας συμβουλέψει για το πώς πρέπει να μεταφερθεί ένας ασθενής αν δεν είναι απαραίτητη η μεταφορά του με ασθενοφόρο.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΠ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΠ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΠ

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου μας με το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό είναι στην διάθεση σας για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επείγουσες καταστάσεις και σε απειλητικά για την ζωή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν αιφνίδια και απρόβλεπτα.
Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται και η δική σας βοήθεια.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε ούτως ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωστά και αποτελεσματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το Τμήμα μας.

Όταν φθάσετε στο ΤΕΠ πρέπει να γνωρίζετε ότι εξετάζονται κατά άμεση προτεραιότητα τα πιο βαριά περιστατικά και δεν κρατιέται σειρά προτεραιότητας.
Για τον λόγο αυτό μην έρχεσθε στο ΤΕΠ για να γράψετε μια συνταγή φαρμάκων ή για να μετρήσετε απλώς την πίεση σας ή για αλλαγές επιδεσμικού υλικού σε τραύματα.
Αυτά μπορούν να γίνουν στο Κέντρο Υγείας και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των διαφόρων κλινικών του Νοσοκομείου μας στις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι το ΤΕΠ δεν είναι ο καλύτερος τόπος για την παρακολούθηση χρόνιων νοσημάτων.
Το ΤΕΠ είναι για να αντιμετωπίζει άμεσα προβλήματα που προκύπτουν αιφνίδια και μπορεί να είναι απειλητικά για την ζωή του ασθενούς ή του τραυματία.
Κατά την διάρκεια αντιμετώπισης οξέων περιστατικών οι συγγενείς του ασθενούς δεν μπορούν να συνωστίζονται στους χώρους εξέτασης του ΤΕΠ γιατί δυσκολεύουν την δουλειά των γιατρών και των νοσηλευτών που χρειάζονται άνεση χώρου και λιγότερη συναισθηματική φόρτιση για να είναι πιο αποτελεσματικοί.
Με την δική σας κατανόηση και συνεργασία μας βοηθάτε να σας βοηθήσουμε καλύτερα, γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

Vaccine Induced Thrombotic Thrombocytopenia (VITT) Management Algorithm

PORT-A-CATH

COVID-19 Vaccine Development

Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ....

Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ....
ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Donning and Doffing of PPE

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ACLS 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ACLS 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΡΑΔΥΚΑΡΔΙΑΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΡΑΔΥΚΑΡΔΙΑΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑΣ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑΣ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ BLS & AED 2010 EEKAA - ERC

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ BLS & AED 2010 EEKAA - ERC

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΝΙΓΜΟΝΗΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΝΙΓΜΟΝΗΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟΓΝΟ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟΓΝΟ 2010 (EEKAA - ERC)

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ
Εάν δεν έχεις αποτύχει ποτέ, τότε δεν έχεις ποτέ πραγματικά αγωνιστεί για κάτι καινούργιο. (Αφιερώνεται σε όλους τους γιατρούς που πιστεύουν στην αξία της Επείγουσας Ιατρικής και παλεύουν για την δημιουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών αλλά βρίσκουν τις πόρτες κλειστές......)