ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΛΕΡΟΥ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΛΕΡΟΥ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

OSPEDALE NAVALE Infermeria Autonoma Regia Marina

OSPEDALE NAVALE Infermeria Autonoma Regia Marina Il progetto dell'ospedale fu presentato nel 1935. Fu costruito dalla società italiana Impressa Urban. L'Ospedale venne denominato “Infermeria Autonoma Regia Marina”. Era un'infermeria autonoma della Regia Marina, con una capienza di 300 posti letto. Era gestito dalla comunità delle suore zelatrici del Sacro Cuore. L'ospedale ha servito i bisogni dell'intera isola. Nel primo semestre della sua attività, gennaio-giugno 1936, ricevette per consultazione 1.161 civili. Accanto all'ospedale fu costruita una piccola chiesa cattolica, con un campanile che ricorda le torri di Torre Littorio. Successivamente venne costruita la galleria dell'ospedale, con 150 posti letto e una sala operatoria. Nel 1943 l'ospedale fu distrutto da un bombardamento spietato e i servizi furono offerti nella tribuna. Il primario dell'ospedale era il tenente colonnello Salvatore Saitta, e il chirurgo era il maggiore Repetto, che operò incessantemente durante tutto il periodo dell'assedio aereo…..

ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Infermeria Autonoma Regia Marina

ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Infermeria Autonoma Regia Marina Τα σχέδια του νοσοκομείου παρουσιάστηκαν το 1935. Κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρεία Impressa Urban. Το Νοσοκομείο ονομάστηκε «Infermeria Autonoma Regia Marina». Ήταν αυτόνομο αναρρωτήριο του Ιταλικού Βασιλικού Ναυτικού, χωρητικότητας 300 κλινών. Διευθύνθηκε από την κοινότητα των ζηλωτών καλογραιών αδελφών της Ιερής Καρδιάς. Το νοσοκομείο εξυπηρετούσε τις ανάγκες όλου του νησιού. Στο πρώτο εξάμηνο της λειτουργίας του, Ιανουάριος – Ιούνιος 1936, δέχθηκε 1.161 πολίτες για παροχή ιατρικής φροντίδας. Δίπλα στο νοσοκομείο κατασκευάστηκε μια μικρή Καθολική Εκκλησία, με ένα καμπαναριό που μοιάζει με τους πύργους Torre Littorio. Αργότερα κατασκευάστηκε το καταφύγιο του νοσοκομείου με 150 κλίνες και χειρουργείο. Το 1943, το νοσοκομείο καταστράφηκε από ανελέητους βομβαρδισμούς και οι υπηρεσίες προσφέρονταν στο καταφύγιο. Ο Αντισυνταγματάρχης Salvatore Saitta ήταν ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου και ο χειρουργός ήταν ο ταγματάρχης Repetto, ο οποίος χειρουργούσε ασταμάτητα καθ' όλη τη διάρκεια των αεροπορικών βομβαρδισμών…..

"ΑΠΟΙΚΙΑ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ ΛΕΡΟΥ" - Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου

10 χρόνια μετά την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα (1947), με το από 18-3-1957 Βασιλικό Διάταγμα, που δημοσιεύεται στις 7-5-1957 στο ΦΕΚ 76/57 Τ. Α΄ ιδρύεται η «Αποικία Ψυχοπαθών Λέρου» σε κτίρια της Ιταλικής Ναυτικής Βάσης, στην τοποθεσία «Γωνιά» του Λακκιού. Ο οργανισμός, ο οποίος κυρώνεται με ΒΔ στις 11-12-1957 και δημοσιεύεται 2-1-1958 στο ΦΕΚ 1/58 Τ. Α΄, προβλέπει δύναμη 650 κλινών και 101 άτομα προσωπικό από τα οποία: 6 γιατροί, 16 αδελφές νοσοκόμες (!), και 20 άτομα φύλακες ασθενών! Με το Βασιλικό Διάταγμα της 10-2-1965, που δημοσιεύεται στις 25-2-1965 στο ΦΕΚ 30/1965 Τ. Α΄, τροποποιείται ο Οργανισμός της «Αποικίας Ψυχοπαθών Λέρου», μετονομάζεται σε «Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου» και προβλέπει 2.650 κλίνες και 625 άτομα προσωπικό από τα οποία : 33 γιατροί, 111 αδελφές νοσοκόμες (30 θέσεις προορίζονται για άνδρες νοσοκόμους) και 200 φύλακες ασθενών. Στο τέλος της δεκαετίας του 1960, η δύναμη ασθενών του ψυχιατρείου θα προσεγγίσει τους 2.400. Με το Προεδρικό Διάταγμα 874/16-11-1976 που δημοσιεύεται 30-11-1976 ΦΕΚ 318/76 Τ. Α΄ έχουμε τη συγχώνευση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου με το Γενικό Νοσοκομείο Λέρου (το οποίο είχε ιδρυθεί με το ΠΔ υπ’ αρ 444/18-6-1974, ΦΕΚ 174/25-6-1974 το οποίο είχε αντικαταστήσει το «Ασκληπιείο» που προϋπήρχε) με την ονομασία «Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου» (Κ.Θ.Λ.).

TRANSLATOR (ΒΟΗΘΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ)

21 Νοεμβρίου 2015

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ "WHITE PLAN"



Τρομοκρατικά Κτυπήματα στο Παρίσι – Πως τέθηκε σε εφαρμογή το Επιχειρησιακό Σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών με την κωδική ονομασία «Λευκό Σχέδιο» (“White Plan” – Medical Emergency Plan)


Πηγή: Medscape / Dr Isabelle Catala 





ΠΑΡΙΣΙ – Στις 14 Νοεμβρίου 2015, ο Γάλλος Υπουργός Υγείας , Marisol Touraine, και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Francois Hollande, απέτισαν φόρο τιμής στις ομάδες ιατρικού προσωπικού που συνέβαλαν αποφασιστικά στην θεραπευτική αντιμετώπιση των τραυματιών θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι. Χάρη στην υποδειγματική εργασία που συντελέσθηκε από αυτές τις ομάδες ιατρών και νοσηλευτών, σημειώθηκαν μόνο 3 θάνατοι στο σύνολο 100 τραυματιών που κατηγοριοποίηθηκαν ως «Απολύτως Επείγοντα» Περιστατικά (Absolute Emergencies).

Δύο συντονισμένα συστήματα στήθηκαν άμεσα για την αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού τραυματιών:

1] Κινητές Μονάδες Αντιμετώπισης Συμβάντων Μαζικών Καταστροφών κοντά στα σημεία των επιθέσεων και

2] Ενεργοποίηση του Σχεδίου “White Plan” για την κινητοποίηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και για την τροποποίηση λειτουργίας των νοσοκομείων της περιοχής.

Αυτή η μορφή απάντησης περιλαμβάνεται και αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου, του σχεδίου ORSAN (ακρώνυμου που σχηματίζεται από τα αρχικά των λέξεων Organization of the Response by the healthcare System to an exceptional medical situation), το οποίο έχει καταρτισθεί και ισχύει από το 2014.

Ένας γιατρός επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας (Paris SAMU emergency ambulance docror), και ένας γιατρός επείγουσας ιατρικής [Paris Accident & Emergency (A&E) physician], εξηγούν πως κινητοποιήθηκε το υγειονομικό προσωπικό για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσεως.

Στο Paris SAMU Emergency Ambulance Service

Μόλις έφθασαν οι πρώτες αναφορές για τα τρομοκρατικά κτυπήματα, μια μονάδα συντονισμού (coordination unit) σχηματίσθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων του Paris SAMU (Service d’ Aide Medicale Urgente – SAMU) στο Νοσοκομείο Necker (Necker Hospital) στο Παρίσι.

Οι κτιριακές εγαταστάσεις αμέσως ασφάλιστικαν με αστυνομική φύλαξη, επειδή διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ο κίνδυνος επίθεσης στο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων.

Ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Συντονιστού Ιατρικού Προσωπικού (Medical Response Director) και των αναπληρωτών του (Deputies) σε συγκεκριμένα άτομα προκειμένου να συντονισθούν οι ενέργειες της επιχείρησης αντιμετώπισης της κρίσης στον τόπο του συμβάντος σε συνεργασία με την αρμόδια κρατική διοικητική υπηρεσία (Office of the Prefect), την Νομαρχιακή Υγειονομική Αρχή (Regional Health Agency), την Αστυνομία (Police), την Πυροσβεστική Υπηρεσία (Fire Brigade) και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας (Civil Protection Service).

Κινητοποίηθηκαν άμεσα Κινητές Μονάδες Ανάνηψης - SMUR (Service Mobile d’ Urgence et Reanimation) (Advanced Life Support Mobile Units) από τα περίχωρα του Παρισιού για ενίσχυση. 

Στους τόπους των επιθέσεων, η αντιμετώπιση της κατάστασης διέφερε ανάλογα με την περίπτωση. Για παράδειγμα στα σημεία των επιθέσεων που έγιναν στα Bar και στα εστιατόρια, μετά από μια αρχική διαλογή που οργανώθηκε από τα πληρώματα των ασθενοφόρων SAMU, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν απευθείας σε νοσοκομεία του Παρισιού όπου είχαν ήδη ενεργοποιήσει το σχέδιο τροποποιημένης λειτουργίας εκτάκτων αναγκών σύμφωνα με το σχέδιο White Plan.
Ενώ κοντά στο θέατρο Bataclan, στήθηκε ένας Προκεχωρημένος Σταθμός Ιατρικής Βοήθειας (Advanced Medical Post) σύμφωνα με τις αρχές αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών (Triage Collection Point – Field Hospital).
Οι τραυματίες κατηγοριοποίηθηκαν με σύστημα τριών επιπέδων κατηγορίας προτεραιότητας ως «Απολύτως Επείγon» (“Absolute Emergency”)«Σοβαρό Επείγον» (“Serious Emergency”)«Επείγον» (“Emergency”). Η διαδικασία της διαλογής σε αυτό το σημείο ολοκληρώθηκε εντός 2 ωρών μετά την λήξη του συμβάντος της επίθεσης.


Τρία επίπεδα κατηγοριοποίησης στην διαδικασία της διαλογής (Three Degrees of Emergency: U1 – U2 – U3)
Οι περισσότεροι από τους τραυματίες που κατηγοριοποίηθηκαν ως “Absolute Emergency – U1” μεταφέρθηκαν κατευθεία στις αίθουσες ανάνηψης και αντιμετώπισης τραύματος των ΤΕΠ ώστε να βρίσκονται κοντά σε ΜΕΘ και Χειρουργικές Αίθουσες. Αυτή η κατηγορία ασθενών συμπεριελάμβανε περιπτώσεις τραυμάτων από πυροβόλα όπλα (gunshot wounds) συνήθως πολλαπλών, στις οποίες απαιτήθηκε θωρακοχειρουργική, γαστρεντερολογική, και ορθοπαιδική χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί της υπηρεσίας SAMU και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέλαβαν την ευθύνη της υποστήριξης αυτών των ασθενών μέχρι την παραλαβή τους στην αίθουσα ανάνηψης τωνΤΕΠ.

Οι τραυματίες που κατηγοριοποίηθηκαν ως “Relative Emergency – U2” μεταφέρθηκαν στους κανονικούς χώρους εξέτασης των ΤΕΠ των Νοσκομείων του Παρισιού και των πλησιέστερων περιχώρων με την συνδρομή ασθενοφόρων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ερυθρού Σταυρού.

Οι λιγότερο σοβαρά τραυματισμένοι ασθενείς κατηγοριοποιήθηκαν ως “Slight Emergency - U3” αντιμετωπίσθηκαν στον τόπο του συμβάντος και έλαβαν οδηγίες να επισκεφθούν ένα ΤΕΠ σε μερικές μέρες αν η κατάστασή τους το απαιτούσε.

Άτομα που υπέφεραν από ψυσολογικό stress προσκλήθηκαν για να λάβουν βοήθεια από το προσωπικό της ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης που δημιουργήθηκε γιια αυτό τον σκοπό.

Διαβολική Σύμπτωση ή Καλά οργανωμένη κρατική υπηρεσία; - “Prova Generale” (“Dress Rehearsal” από την υπηρεσία Paris SAMU το ίδιο πρωϊνό πριν την επίθεση.
Το πρωϊνό της 13ης Νοεμβρίου 2015 λίγες ώρες πριν την εκδήλωση των τρομοκρατικών κτυπημάτων, οι ομάδες άμεσης απάντησης της υπηρεσίας Paris SAMU διεξήγαγαν άσκηση ετοιμότητας για την εμπέδωση των βημάτων ενεργειών και δράσεων του σχεδίου White Plan, σε συνθήκες εξομοίωσης πολλαπλών θέσεων τρομοκρατικής επίθεσης (simulating multisite terrorist attacks). Αυτός ο αξιοσημείωτος συγχρονισμός (extraordinary timing) υποδηλώνει μάλλον το μέγιστο επίπεδο επαγρύπνησης σε μια καλά σχεδιασμένη κρατική υπηρεσία παρά μια διαβολική σύμπτωση.

Στα Νοσοκομεία
Μόλις έγινε γνωστή η κλίμακα μεγέθους και σοβαρότητας του συμβάντος, τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο White Plan σε τοπικό, νομαρχιακό και εθνικό επίπεδο. Εντός κάθε νοσοκομείου ενημερώθηκε πρώτα ο υπεύθυνος διοικητής (duty administrator) και στη συνέχεια ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας (Director), και σχηματίσθηκε άμεσα η ομάδα διαχείρισης κρίσεως (crisis unit) με πρωταρχικό καθήκον την ενημέρωση του ιατρικού και λοιπού προσωπικού που βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία ανάπτυξης διαθέσιμων κλινών και η εκτίμηση της δυνατότητας του κάθε νοσοκομείου για παροχή υπηρεσιών στους τραυματίες ανάλογα με την σχέση του αριθμού των ασθενών και των διαθέσιμων χειρουργικών αιθουσών (Surgical Treatment Capacity)








Λόγω του γεγονότος ότι πολλοί από τους τραυματισμούς ήταν από σφαίρες πυροβόλων όπλων, ενεργοποιήθηκαν και νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού που είχαν την δυνατότητα διενέργειας θωρακοχειρουργικών επεμβάσεων, ακόμη κι αν τελικά δεν υποδέχονταν κανένα περιστατικό.

Οι Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, οι Υπεύθυνοι Τμημάτων και Κλινικών κάθε νοσοκομείου έλαβαν την εντολή να «αδειάσουν» τα ΤΕΠ από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί την ώρα που εξελισσόταν το συμβάν της επίθεσης. Σε όσους από τους ασθενείς αυτούς είχαν ανάγκη νοσηλείας γινόταν εισητήριο σε κλίνες που είχαν κρατηθεί από πριν για προγραμματισμένες εισαγωγές, ενώ όλες οι μη επείγουσες επεμβάσεις και θεραπείες πήραν αναβολή. Επιπρόσθετα με την διαδικασία της επίσπευσης λήψης εξιτηρίου απελευθερώθηκαν όσο το δυνατόν περισσότερες ενδονοσοκομειακές κλίνες.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δεν ήταν σε υπηρεσία ενημερώθηκε για να είναι διαθέσιμο να παρουσιασθεί στη θέση του αν αυτό χρειαζόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να υποβάλλετε σχόλια χρησιμοποιώντας κόσμιες εκφράσεις σεβόμενοι πάντα την προσωπικότητα των άλλων.

Φόρμα Επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο καιρός στη Λέρο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

Ο σωστός τρόπος για να ζητήσετε την διάθεση ασθενοφόρου είναι ο ακόλουθος:
1) Καλέστε το νούμερο 166
2) Δώστε την ακριβή διεύθυνση του τόπου που βρίσκεται ο ασθενής ή ο τραυματίας
3) Πείτε στον τηλεφωνητή τον αριθμό τηλεφώνου απ’ όπου καλείτε
4) Πρέπει να μας πείτε αν ο ασθενής έχει χάσει τις αισθήσεις του ή αν δεν αναπνέει
5) Μην κλείνετε το τηλέφωνο πάνω στον πανικό σας.
6) Ο τηλεφωνητής ή ο γιατρός του ΕΚΑΒ θα σας ζητήσει άλλες χρήσιμες πληροφορίες και θα σας δώσει πολύτιμες συμβουλές για στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο κοντά σας.
7) Όταν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πόσα άτομα έχουν κτυπήσει και αν υπάρχουν πολύ βαριά τραυματισμένοι πριν στείλουμε το ασθενοφόρο στον τόπο του συμβάντος.
8) Είναι καλύτερα να καθυστερήσουμε μερικά λεπτά αλλά να έρθουμε με την πιο κατάλληλη βοήθεια κοντά σας, παρά να φθάσουμε γρήγορα χωρίς να μπορούμε να σας βοηθήσουμε σωστά.
9) Πολλές φορές πάνω στον πανικό μας υπερεκτιμούμε την βαρύτητα ενός τραυματισμού και κινητοποιούμε το ασθενοφόρο για “ψύλλου πήδημα”. Απαντήστε στις ερωτήσεις του γιατρού του ΤΕΠ ή του ΕΚΑΒ με ψυχραιμία και μην στερήσετε, λόγω του πανικού σας, το ασθενοφόρο από κάποιον άλλο συνάνθρωπο μας που πραγματικά κινδυνεύει και το χρειάζεται άμεσα. Το ασθενοφόρο δεν είναι “οριζόντιο” ταξί.
10) Ο γιατρός του ΤΕΠ θα σας συμβουλέψει για το πώς πρέπει να μεταφερθεί ένας ασθενής αν δεν είναι απαραίτητη η μεταφορά του με ασθενοφόρο.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΠ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΠ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΠ

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου μας με το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό είναι στην διάθεση σας για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επείγουσες καταστάσεις και σε απειλητικά για την ζωή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν αιφνίδια και απρόβλεπτα.
Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται και η δική σας βοήθεια.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε ούτως ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωστά και αποτελεσματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το Τμήμα μας.

Όταν φθάσετε στο ΤΕΠ πρέπει να γνωρίζετε ότι εξετάζονται κατά άμεση προτεραιότητα τα πιο βαριά περιστατικά και δεν κρατιέται σειρά προτεραιότητας.
Για τον λόγο αυτό μην έρχεσθε στο ΤΕΠ για να γράψετε μια συνταγή φαρμάκων ή για να μετρήσετε απλώς την πίεση σας ή για αλλαγές επιδεσμικού υλικού σε τραύματα.
Αυτά μπορούν να γίνουν στο Κέντρο Υγείας και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των διαφόρων κλινικών του Νοσοκομείου μας στις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι το ΤΕΠ δεν είναι ο καλύτερος τόπος για την παρακολούθηση χρόνιων νοσημάτων.
Το ΤΕΠ είναι για να αντιμετωπίζει άμεσα προβλήματα που προκύπτουν αιφνίδια και μπορεί να είναι απειλητικά για την ζωή του ασθενούς ή του τραυματία.
Κατά την διάρκεια αντιμετώπισης οξέων περιστατικών οι συγγενείς του ασθενούς δεν μπορούν να συνωστίζονται στους χώρους εξέτασης του ΤΕΠ γιατί δυσκολεύουν την δουλειά των γιατρών και των νοσηλευτών που χρειάζονται άνεση χώρου και λιγότερη συναισθηματική φόρτιση για να είναι πιο αποτελεσματικοί.
Με την δική σας κατανόηση και συνεργασία μας βοηθάτε να σας βοηθήσουμε καλύτερα, γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

Vaccine Induced Thrombotic Thrombocytopenia (VITT) Management Algorithm

PORT-A-CATH

COVID-19 Vaccine Development

Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ....

Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ....
ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Donning and Doffing of PPE

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ACLS 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ACLS 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΡΑΔΥΚΑΡΔΙΑΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΡΑΔΥΚΑΡΔΙΑΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑΣ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑΣ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ BLS & AED 2010 EEKAA - ERC

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ BLS & AED 2010 EEKAA - ERC

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΝΙΓΜΟΝΗΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΝΙΓΜΟΝΗΣ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2010 (ΕΕΚΑΑ - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟΓΝΟ 2010 (EEKAA - ERC)

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟΓΝΟ 2010 (EEKAA - ERC)

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ
Εάν δεν έχεις αποτύχει ποτέ, τότε δεν έχεις ποτέ πραγματικά αγωνιστεί για κάτι καινούργιο. (Αφιερώνεται σε όλους τους γιατρούς που πιστεύουν στην αξία της Επείγουσας Ιατρικής και παλεύουν για την δημιουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών αλλά βρίσκουν τις πόρτες κλειστές......)